Te koop: Grensweg 12, 8166 HJ Emst

Brochure(s) en overige bijlagen

Beschrijving

Lees meer
GRENSWEG 12 EMST

Schitterend gelegen klein landgoed bestaande uit 4 woningen (waarvan 1 recreatiewoning), praktijkruimte, atelier, 5 paardenstallen, zadelkamer, schuur, garage, carporten en kleine hooischuur. Totaal bijna 4,3 hectare groot bestaande uit een oprijlaan van 100 meter lang, weilanden, tuinen, gazons, boomgaard enz. Een deel van de weilanden is ingericht en wordt beheerd als Natuur. Tussen en langs de 2 percelen stroomt een prachtige beek, de “Verloren Beek”.

De locatie is werkelijk uniek, direct aan de bossen van de Veluwe en met veel mogelijkheden. Ruimte, rust, privacy en natuur zijn de sleutelwoorden van dit bijzondere object.

Meerdere gebruiksmogelijkheden zoals paardenhouderij, praktijk- of studioruimtes, recreatie enz.

Opstallen behorende tot Grensweg 12 te Emst

Woning 1 (voormalige boerderij)
Gebouwd in 1957 op de plaats van de bestaande woning. Parterre: entree, hal, eetkeuken, luxe badkamer (ligbad, inloop douche, toilet, wastafel) en woonkamer
1e etage: hal, toilet, 3 slaapkamers.
Verbouwingen:
Vanaf 2008: centrale verwarming, badkamer, vervanging gehele dak (2016) en indeling 1e etage, dakkapellen, isolerend dakbeschot, pannen, isolerende beglazingen, keuken, vloeren, plafonds en installaties. Bij de vervanging van het dak in 2016 is het eterniet dakbeschot gesaneerd.

Woning 2
In 2009 aangebouwd aan woning 1. Parterre: entree, garderobe, woonkamer met open keuken en houthaard, spiltrap naar vide, slaapkamer en badkamer (inloop douche, wastafel meubel en toilet). Gang tussen de woonboerderij en deze woning met aansluitingen voor wasapp. en een extra badkamer met douche en toilet.
Inhoud woning 1 en woning 2 bedraagt ca. 650 M3.

Woning 3 (Bakhuisje)
Bouwjaar 1947. Parterre: entree, hal, keuken, douche met toilet, zitkamer en eetkamer
1e Etage: slaapzolder verdeeld in 2 ruimtes.
Totaal 143 M3
Verbouwingen:
Vanaf 2008, isolerende beglazing, tuimelramen, keuken, tegelvloer, installaties

Woning 4 (Wagenschuur), garage en praktijkruimte
Stenen gebouw uit 1968. In 2010 is in een deel van dit gebouw een recreatiewoning (45 m2) gebouwd bestaande uit: entree, woonkamer met open keuken, slaapkamer en badkamer (douche, toilet en wastafel).
In een ander deel is een praktijkruimte (31 m2) voor (dieren) fysiotherapie gebouwd.
De garage (4,95 x 3,75) is onveranderd. Zolderruimte boven het gehele gebouw.
Totaal 347 M3.
In 2016 sanering van de eterniet/asbesthoudende dakplaten en vervanging door geïsoleerde dakplaten.

Zadelkamer en schuur
Verbouwingen: sanering van de eterniet/asbesthoudende dakplaten met vervanging door geïsoleerde dakplaten, vergroten van de schuur en het maken van een veranda.
Circa 42 M2.

5 Paardenstallen
Een bestaande kippenschuur is in 2008 verbouwd tot 5 ruime paardenstallen. De eterniet/asbesthoudende dakplaten zijn gesaneerd en vervangen door geïsoleerde dakplaten. Betonnen vloer, deels nieuwe wanden, waterbakken, verlichting, dubbele staldeuren en veilige tussenmuren.
Circa 70 M2.

Atelier
Een bestaande stal is 2016 verbouwd tot atelier. Bevat betonnen vloeren waarop een grenenhouten vloer, geïsoleerde wanden en dakplaten, 5 lichtramen, elektriciteit en een veranda. Circa 47 m2.

Hooiberg
De bestaande hooiberg opnieuw opgetrokken met houten wanden en metalen dakplaten.
Circa 25 M2.

Bestemming en gebruiksmogelijkheden Grensweg 12
Alle percelen hebben de bestemming “ Agrarisch “ met de bouwaanduiding “bestaand erf” en met de gebiedsaanduiding overige zone: “beschermingszone natte landnatuur”.

Het perceel aan de noordzijde van de Verloren Beek, groot 2,08 hectare, is in 2010 omgezet in NATUUR en wordt beheerd als “nat soortenrijk grasland”. De inrichting van dit gebied is in 2014 voltooid door het afgraven van de rijke bovenlaag van ongeveer de helft van het totale perceel. Volgens de voorwaarden van de Provincie betekent het beheer o.a. geen bemesting (tenzij de handhaving van de soorten dit noodzakelijk maakt), extensieve beweiding tussen 1 juli en 1 april, maaien na 1 juli. Het afgegraven deel moet minimaal een maal worden gemaaid en het maaisel worden afgevoerd. Het niet afgegraven deel wordt tot nu toe twee maal per jaar gemaaid en gehooid. Het afgegraven deel wordt in augustus/september gemaaid en het maaisel wordt afgevoerd naar een compostering bedrijf. De subsidie voor dit beheer bedraagt € 2.148,62 per jaar, onder aftrek van € 64,46 als bijdrage aan het Natuur Collectief Gelderland en 2,5% als vergoeding voor Part-ner die de aanvragen verzorgt.
Het perceel valt ook onder “Gelders Natuurnetwerk”.

Een agrarische bestemming betekent meer gebruiksmogelijkheden. Naast het wonen met een agrarisch bedrijf (grond gebonden), is o.m. het volgende gebruik in het bestemmingsplan toegestaan:
- paardenhouderij
- agrarisch hobbybedrijf (vanwege de aanduiding “bestaand erf”)
- praktijk- of studioruimte in de bijbehorende bijgebouwen ten behoeve van de uitoefening van een aan huis verbonden beroep (zoals de huidige fysio praktijk)
- dagrecreatieve voorzieningen ten behoeve van verkoop van af de boerderij, rondleidingen e.d.
- extensief recreatie medegebruik. De invulling/bedoeling van dit onderdeel heeft de gemeente Epe nader aangeduid middels een memo. De Nota Vitale verblijfsrecreatie geeft de mogelijkheid voor een boeren camping met maximaal 25 plaatsen, van 15 maart – 31 oktober. Stacaravans zijn uitgesloten en de plaatsen worden ingericht met aandacht voor het landschap.
Bij de aankoop in 2008 is door de verkopers gekozen voor handhaving van de agrarische bestemming vanwege de ruimere gebruiks- en bouw mogelijkheden. Door middel van een bedrijfsplan heeft de gemeente Epe de bestemming destijds gehandhaafd en ook in het bestemmingsplan van 2017 is er niets gewijzigd.

Woonbestemming
De gemeente heeft de bevoegdheid om de huidige bestemming te wijzigen in “woondoeleinden”, in het geval er geen sprake meer is van enige agrarische activiteit.
Meestal gebeurt dit pas wanneer er een nieuw bestemmings plan wordt gemaakt.
Het is mogelijk om zelf een omzetting bij de gemeente aan te vragen, deze procedure duurt echter vrij lang (circa een half jaar) en is kostbaar (€ 2.847,--). Voor diegenen die sneller een uitspraak van het college (gemeente) nodig hebben, om bijvoorbeeld een (hoge) hypotheek te kunnen aanvragen, is er door het college van Burgemeester en Wethouders van Epe een schriftelijke principe uitspraak gedaan om in te stemmen met het wijzigen van de bestemming naar "Wonen".

Stal De Verloren Beek
De verkoper heeft thans een agrarisch bedrijf onder naam v.o.f. “Stal De Verloren Beek”, dat staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Apeldoorn met als activiteiten:
“Het fokken en opfokken van, alsmede de handel in paarden en pony's; Verhuur van vakantiehuisjes”.
Op grond van de huidige bestemmingen mogen deze activiteiten worden uitgebreid met maximaal 25 kampeerplaatsen. Deze kampeerplaatsen mogen worden ingericht op het perceel aan de oostzijde van de Verloren Beek. Voor het natuurgebied aan de noordzijde dienen eventuele plannen met de gemeente Epe besproken te worden.
Verkoper is bereid om zowel de inschrijving bij de KvK, als de domeinnaam en website van de “Stal De Verloren Beek” aan de koper over te doen. Daarbij hoort het volledige klantenbestand, de ontwerpen van briefpapier, het logo enz.

Kenmerken

Lees meer
Overdracht
Referentienummer 01150/4201693
Vraagprijs € 1.175.000,- k.k.
Aanvaarding In overleg
Aangeboden sinds Maandag 20 augustus 2018
Laatste wijziging Vrijdag 8 maart 2019
Bouw
Type object Woonhuis, woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwjaar 1957
Type dak Zadeldak
Keurmerken Bouwkundige keuring
Isolatievormen Dakisolatie
Dubbel glas
Muurisolatie
Vloerisolatie
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 42.780 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 312 m²
Inhoud 1.143 m³
Tuinoppervlakte 42.780 m²
Indeling
Aantal bouwlagen 3
Aantal kamers 11 (waarvan 6 slaapkamers)
Locatie
Ligging Aan rustige weg
Buiten bebouwde kom
In bosrijke omgeving
Platteland
Vrij uitzicht
CV ketel
CV ketel Nefit
Warmtebron Gas
Bouwjaar 2008
Combiketel Ja
Eigendom Eigendom
Uitrusting
Warm water CV-ketel
Verwarmingssysteem Centrale verwarming
Parkeergelegenheid Vrijstaande stenen garage
Heeft een lig-/zitbad Ja
Tuin aanwezig Ja
Heeft een garage Ja

Marktcijfers Emst

€ 345.020,- Gemiddelde verkoopprijs in Emst Landelijk gemiddelde: € 290.760,-
€ 529.387,- Gemiddelde vraagprijs in Emst Landelijk gemiddelde: € 387.955,-
51 Gemiddelde verkooptijd in Emst Landelijk gemiddelde: 37
222 Gemiddeld aangeboden in Emst Landelijk gemiddelde: 46.839
65 Gemiddeld aantal verkocht in Emst Landelijk gemiddelde: 27.978
€ 2.505,-/m2 Gemiddelde prijs/m² in Emst Landelijk gemiddelde: € 2.473,-/m2
Terug
Recent bekeken